9 signalen van Vreemdgaan in 2023

Vreemdgaan, je hoort en leest het regelmatig. Het is in de meeste relaties gelukkig een ver van je bedshow, maar soms komt het angstvallig dichtbij. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de signalen. Waar herken je mogelijk overspel aan? En hoe nu verder? In deze blog lees je er alles over.‍

1. Je partner liegt en je betrapt je partner er meermaals op

Een veelvoorkomend signaal dat er iets niet klopt in een relatie is dat je partner liegt en je hem of haar betrapt op die leugens. Misschien heeft je partner het druk met werk, zegt hij of zij, maar komt hij of zij op onverwachte momenten thuis of brengt hij of zij veel tijd door met vrienden. Of misschien heeft je partner gezegd dat hij of zij niet drinkt, maar merk je dat hij of zij toch alcohol drinkt.

Het kan moeilijk zijn om te weten wat je moet doen in deze situatie. Praat met je partner over je vermoedens en vraag om duidelijkheid. Als je er niet uitkomt, kan een Privé Detective je helpen om de waarheid te achterhalen.

2. Je partner vermijdt intimiteit

Intimiteit is een belangrijk onderdeel van een relatie en het kan zorgwekkend zijn wanneer je partner deze intimiteit begint te vermijden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress of een verandering in de hormoonhuishouding, maar het kan ook duiden op ontrouw.

Het is belangrijk om hierover met je partner te praten en te begrijpen wat er aan de hand is. Misschien zijn er zorgen of problemen die opgelost moeten worden, of misschien is er een andere reden waarom hij of zij zich terugtrekt. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren om zo te werken aan een oplossing.

Als praten niet lukt, kan het verstandig zijn om de hulp van een therapeut of privé-detective in te schakelen. Zij kunnen helpen om de oorzaak van het vermijden van intimiteit te achterhalen en te werken aan een oplossing voor dit probleem in de relatie.

3. Je vindt verdachte berichten op WhatsApp, Messenger, Instagram, Snapchat of Signal

Als je verdachte berichten vindt op de telefoon van je partner, kan dat een teken zijn dat er iets niet klopt in jullie relatie. Het is belangrijk om eerst rustig te blijven en te proberen te begrijpen wat er aan de hand is. Probeer met je partner te praten over je zorgen en vraag om opheldering. Het kan zijn dat er een onschuldige verklaring is voor de berichten, dus geef je partner de kans om zichzelf te verdedigen.

Als je vermoedt dat er iets niet klopt, maar je partner ontkent iets verkeerds te doen, kan het zinvol zijn om een privé-detective in te schakelen om de waarheid achter mogelijk overspel te achterhalen. Een privé-detective heeft de ervaring en vaardigheden om uit te zoeken wat er aan de hand is en kan je helpen om de juiste stappen te nemen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en niet overhaast te handelen, maar wel te zorgen voor je eigen welzijn en gemoedsrust.

4. Je partner brengt (veel) meer tijd door op zijn/haar telefoon

Het is tegenwoordig heel normaal om veel tijd door te brengen op je telefoon. Maar als je partner plotseling veel meer tijd doorbrengt op zijn of haar telefoon dan normaal, kan dit een teken zijn dat er iets aan de hand is. Het kan zijn dat je partner berichten ontvangt van iemand anders, of dat hij of zij iets verbergt voor jou.

Het is belangrijk om hierover te praten met je partner en te vragen waarom hij of zij zoveel tijd op de telefoon doorbrengt. Misschien is er een goede reden voor, maar het kan ook zijn dat er iets anders aan de hand is. Als je vermoedt dat je partner vreemdgaat, kan een privé-detective je helpen om de waarheid te achterhalen. Het is echter ook belangrijk om open te blijven staan voor communicatie en samen te werken aan het oplossen van eventuele problemen in de relatie.

5. Je partner komt met smoesjes op de proppen

Als je partner steeds vaker met smoesjes op de proppen komt, kan dat een teken zijn dat er iets aan de hand is. Misschien heeft hij of zij altijd een reden waarom hij of zij te laat thuis komt, of waarom hij of zij niet kan afspreken. Het is belangrijk om hierover te praten en duidelijkheid te krijgen.

Probeer te achterhalen waarom je partner smoesjes verzint en vraag om eerlijkheid. Het kan zijn dat hij of zij bang is om je te kwetsen of dat hij of zij iets probeert te verbergen. Onthoud dat het belangrijk is om op een respectvolle manier met elkaar te blijven communiceren en dat het altijd beter is om de waarheid te weten dan in onzekerheid te blijven zitten.

6. Je partner geeft geld uit op gekke plekken

Als je merkt dat je partner geld uitgeeft op rare plekken, kan dat een signaal zijn dat er iets niet in de haak is. Misschien zie je onverklaarbare uitgaven op bankafschriften, of krijg je te horen dat er een grote som geld is uitgegeven aan iets waarvan je niet weet wat het is.

Dit kan een teken zijn dat je partner betrokken is bij iets wat hij of zij verborgen wil houden, zoals bijvoorbeeld een affaire. Het kan ook betekenen dat je partner financiële problemen heeft, of dat er sprake is van verslaving.

Het is belangrijk om het gesprek aan te gaan met je partner en om te proberen de oorzaak van de ongebruikelijke uitgaven te achterhalen.

7. Je voelt dat er iets niet klopt

Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt in je relatie, is het belangrijk om deze gevoelens serieus te nemen. Misschien kan je het gevoel niet helemaal plaatsen en heb je geen concrete aanwijzingen, maar toch blijft het knagen.

Probeer te achterhalen waar dit gevoel vandaan komt en wat de oorzaken kunnen zijn. Ga in gesprek met je partner en vertel hem of haar wat je dwars zit. Soms kan het zijn dat er iets anders speelt in je leven, zoals stress op werk, die ervoor zorgt dat je gevoeliger bent voor dit soort zaken.

Als je er samen niet uitkomt, kan het inschakelen van een privé-detective een optie zijn. Een detective kan je helpen om de waarheid te achterhalen en kan je ook adviseren over mogelijke stappen die je kunt nemen om je relatie te verbeteren of te beëindigen als dat nodig is.

8. Je partner besteedt meer tijd aan zijn/haar uiterlijk en kleding

Wanneer je merkt dat je partner meer tijd besteedt aan zijn of haar uiterlijk en kleding, kan dat een teken zijn dat er iets aan de hand is. Het kan zijn dat je partner gewoon een nieuwe interesse heeft ontwikkeld in mode en persoonlijke verzorging, maar het kan ook betekenen dat hij of zij indruk wil maken op iemand anders.

Praat met je partner over je zorgen en vraag om opheldering. Het kan zijn dat er een goede reden is waarom hij of zij meer tijd besteedt aan zijn of haar uiterlijk en kleding. Als je partner echter niet openstaat voor een gesprek of als je vermoedt dat er meer aan de hand is, kan een privé-detective je helpen om de waarheid te achterhalen en je meer inzicht te geven in de mogelijke redenen achter het veranderende gedrag van je partner.

9. Je partner geeft je cadeaus en complimenten

Als privé-detective heb ik geleerd dat cadeaus en complimenten niet altijd betekenen dat alles in een relatie goed gaat. Het kan een teken zijn dat je partner schuldgevoelens heeft over iets wat hij of zij heeft gedaan, zoals vreemdgaan.

Als je partner ineens begint met het geven van cadeaus en complimenten, is het belangrijk om niet meteen te denken dat alles in orde is. Praat met je partner over je zorgen en vraag waarom hij of zij deze cadeaus en complimenten geeft. Het kan zijn dat je partner gewoon zijn of haar waardering voor jou wil uiten, maar het kan ook een manier zijn om zijn of haar schuldgevoelens te sussen.

Als je twijfels blijft hebben over de intenties van je partner, kan een privé-detective je helpen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er speelt in jullie relatie. Onthoud dat het belangrijk is om open en eerlijk met elkaar te blijven communiceren om problemen te voorkomen of op te lossen.

Leidt het gesprek tot niets?

Bij vermoedens van vreemdgaan kan een Privé Detective zoals het Haagsch Recherchebureau uitkomst bieden. Door middel van open bronnen onderzoek en observaties kunnen vermoedens bevestigd of ontkracht worden. Toch raden wij als gerenommeerd recherchebureau altijd aan eerst het gesprek aan te gaan. Soms blijken vermoedens onterecht, het inschakelen van een recherchebureau kan, in zo’n geval een flinke vertrouwensbreuk als gevolg hebben.

Vrijblijvend advies?

Graag adviseren we je vrijblijvend en geheel kosteloos, elke zaak is immers anders. We kunnen ons goed voorstellen dat je het spannend vindt om een recherchebureau in te schakelen, je doet dat immers niet elke dag. Een vrijblijvend adviesgesprek vindt daarom, indien nodig, plaats op neutraal terrein en het contact verloopt via het kanaal van je voorkeur. Dit zodat de wederpartij niets meekrijgt van het contact dat je met ons hebt. Zo zijn we bereikbaar via WhatsApp, telefoon, e-mail en in persoon.

Over de auteur
Als voormalig Interim Innovatie Consultant bij de Nationale Politie heeft Jan-Paul Kreukniet een schat aan ervaring en kennis opgedaan op het gebied van onderzoek en veiligheid. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Het Haagsch Recherchebureau investeert dan ook voortdurend in nieuwe technologieën en opleidingen om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.
WhatsApp Logo