Haagsche Recherche Academie

Particulier Onderzoeker • Privé Detective Opleiding

Wil jij je eigen recherchebureau starten of aan de slag als particulier rechercheur, ook wel particulier onderzoeker of privé detective? Dan is het behalen van het Particulier Onderzoeker diploma de eerste stap. Dit betreft een centraal afgetoetst examen, afgetoetst door het SVPB.

Deze korte theorieopleiding Particulier Onderzoeker in Nederland staat in schril contrast met de 2-jarige theorie- en praktijkopleiding Particulier Onderzoeker in België. Daarom hebben we bij de Haagsche Recherche Academie besloten om zelf ook een aanvullende praktijkopleiding te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. De unieke 20-30-daagse (OVR + OT-C) praktijkopleiding, inclusief rijopleiding, dient als verdieping op de door de Nederlandse overheid verplichte theorieopleiding Particulier Onderzoeker van het SVPB.

In onze specialistische tactische opleidingen, stomen we je klaar voor het échte werk. Onze ervaren instructeurs delen hun kennis en expertise met je, zodat je na deze opleidingen zelfverzekerd aan de slag kunt als Tactisch Rechercheur.

Al onze opleidingen kunnen ook in-company worden verzorgd, voor o.a. gemeentes, corporates en fraude & compliance afdelingen.
Bekend van
Voordelen

Wat maakt dit uniek?

Je wordt geselecteerd via onze strenge selectieprocedure.
Je betaalt op je gemak in één keer of in termijnen.
Je krijgt meerdere dagen 1:1 coaching van onze instructeurs.
Je traint op observatieteam procedures & communicatie.
Al het lesmateriaal in een lesmap voor thuis.
Je traint zowel overdag als 's nachts, net als in de praktijk.
Reviews

Wat zeggen eerdere deelnemers?

“Toen ik begon met de opleiding was ik al in het bezit van het diploma Particulier Onderzoeker. Echter had ik nog geen praktijkervaring en miste ik concrete handvatten.

De opleiding is ontzettend leuk en leerzaam! Je leert veel en gaat anders tegen zaken aan kijken. Daarbij kreeg ik de benodigdheden welke ik miste.

Op een afwisselende manier wordt de theorie in de praktijk geoefend. Na elke oefening wordt er geëvalueerd. JP is oprecht en positief ingesteld. Ik kijk met veel plezier terug op de opleidingsdagen.”

D.

Modules

Wat leer je in onze opleidingen?

Na afronding krijg je van ons een Gele Pas. Met deze pas kun je direct voor ons aan de slag als Tactisch Rechercheur.

Wettelijke Kaders

Je leert de wet- en regelgeving waar je als particulier onderzoeker aan dient te houden en welke voorwaarden er zitten aan de inzet van specialistische (onderzoeks)middelen. Ook de ethische dilemma's en interpretatie van deze wetgeving behandelen we.

Specialistische Rijvaardigheid

Onze specialistische rijdocent die vooral specialistische overheidsdiensten traint, leert je in de 3-6 dagen onopvallend en veilig rijden (OVR), iets wat zeer waardevol is voor je werk als observant.

Cover story

Je cover story verklaart waarom je ergens bent. Daarnaast dient het te passen bij je gedrag en voorkomen. Door hier uitgebreid bij stil te staan ga je op in de massa en voorkom je gevaarlijke situaties en beïnvloeding van je (directe) omgeving.

Verkenning & Informatie inwinning

Hoe verken je de omgeving van het subject, zowel fysiek als online. Hoe win je daarnaast als tactisch rechercheur onopvallend informatie in, in de buurt van je subject. Tot slot hoe rapporteer je deze informatie en hoe deel je deze met je onderzoeksteam.

Observatietechniek

Tijdens de vele levensechte scenario dagen leer jij alle kneepjes van het vak. Zo ben je ook voorbereid op de verschillende vormen van contra-observatie en leer je onopvallend informatie inwinnen middels een alter ego.

Afwijkend gedrag

Voor het veilig kunnen werken in de publieke ruimte is het belangrijk om bewust te zijn van je omgeving. Gedurende de 2-daagse spotters opleiding leer je het gedrag van overheidsdiensten en criminelen herkennen.

Fotografie & Videografie

We leren je hoe je bewijs op beeld vastlegt, soms zijn dat foto's, maar meestal is dat video. Hiermee staat de klant dankzij jouw bewijs ijzersterk in de rechtbank en maak jij sneller je rapportage. Tevens leer je de invloed van geblindeerde ramen en straatverlichting.

Onderzoek & Rapportage

Onze rechercheurs leren je hoe je je bevindingen op de juiste wijze en onafhankelijk op papier zet. Hoe zorg je dat je rapportage altijd klopt. Hoe voeg je bewijsmateriaal toe en hoe werk je samen met een advocaat of de Politie.

Inzet Specialistische Middelen

De inzet van GPS bakens, verborgen camera's, slimme sensoren, warmtebeeldcamera's, camera voertuigen en drones. We gaan in op het gebruik, de wetgeving en de voor- en nadelen. Hierdoor weet je deze middelen geoorloofd en succesvol in te zetten tijdens een inzet.

Contra-observatie

Je leert in scenario's de verschillende vormen van contra-observatie, hoe je deze signaleert en hoe je hiernaar handelt. Hierdoor ben jij voorbereid op de particuliere recherchebranche, waar ondermijning een steeds grotere rol speelt.
Kosten

Wat kost deze Privé Detective Opleiding?

Met de Haagsche Recherche Academie kijken we naar het individu. De privé detective opleiding is daarmee volledig op jouw ingangsniveau, groeicurve en kleinschalig ingericht. Hiermee haal je het meeste uit jezelf. Om onze opleidingen toegankelijk te houden kun je deze ook in termijnen betalen.

Wil je meer weten over onze academie of hoe wij jou kunnen helpen bij het starten van een carrière als particulier rechercheur? Neem gerust contact met ons op. Onze ervaren rechercheurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw toekomst.
Aanmelden

Hoe start ik?

In een kosteloze en vrijblijvende kennismaking, bij ons op kantoor, kijken we waar je ambities, wensen en kansen liggen. Hierna doorloop je onze uitgebreide en strenge selectieprocedure.

Zien we het hierna allebei wel zitten? Dan verwelkomen we je graag in de opleiding. In samenspraak met jou plannen we alle opleidingsdagen. Daarmee is het ook perfect te combineren met je huidige baan.
Privé Detective Den Haag - Haagsch Recherchebureau
Informatie aanvraag

Meer weten of vragen over onze Privé Detective Opleiding?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op om alle mogelijkheden te bespreken.
Ik begrijp en stem ermee in dat de Haagsch Recherche Academie mijn gegevens mag verzamelen, verwerken en bewaren overeenkomstig het privacybeleid.
Dank je wel, je informatieaanvraag voor onze opleiding is succesvol ontvangen.
Oeps! Er ging iets mis, probeer het opnieuw.