Antwoorden op uw vragen

Veelgestelde Vragen

Wat is jullie werkwijze?

Het begint met een vrijblijvend adviesgesprek op neutraal terrein. Aan de hand hiervan stellen we een offerte en plan van aanpak op. Aan de hand hiervan bepaald u of u met ons in zee gaat.

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Door u gedeelde gegevens zullen uiteraard vertrouwelijk worden behandeld door onze rechercheurs, gezien ons strikte beroepsgeheim. Tevens worden uw gegevens verwerkt volgens ons privacybeleid.

Waar doen jullie onderzoek naar?

Wij doen zowel onderzoek voor particulieren als bedrijven. Momenteel doen wij voornamelijk onderzoek naar diefstal en verduistering, woonfraude, alimentatiefraude, oplichting, overtreding concurrentiebeding, verzuimfraude en overspel. Ook komt het voor dat we onderzoek doen naar ondermijning, stalking en loverboys.

Zijn jullie aangesloten bij een branchevereniging?

Ja, wij zijn aangesloten bij de BPOB, de branchevereniging voor Particuliere Onderzoeksbureaus.

Wat kost een Privé Detective?

Het is lastig daar antwoord op te geven, daar het zeer afhankelijk is van het soort onderzoek, de in te zetten specialisten en middelen. Als indicatie kunt u ons uurtarief van 95,- excl. btw per rechercheur aanhouden. Met een minimum van 4 uur.

Kan ik anoniem mijn verhaal doen?

Ja, dit is zeker mogelijk. U kunt ons anoniem bellen. Daarnaast is anoniem contact via Signal of Telegram mogelijk. Houd er wel rekening mee dat zodra wij een onderzoek starten wij wel uw identiteit dienen vast te stellen.

Hoe snel kunnen jullie starten?

Doorgaans kunnen wij binnen 24 uur met een onderzoek starten. Bij spoed kunnen we dit versnellen naar enkele uren, hier is wel een meerprijs aan verbonden.

Wat onderscheid jullie van andere recherchebureaus in Nederland?

Met onze 3 maanden durende in-house opleiding zijn onze rechercheurs op alles voorbereid. Daarnaast zijn wij 24/7 bereikbaar en inzetbaar en beschikken wij over een landelijk dekkend netwerk. Tot slot heeft u middels ons online portaal realtime inzicht in uw dossier.

Kan bewijsmateriaal door de rechter worden gebruikt?

Jazeker, onze onderzoeksresultaten worden als onafhankelijk gezien en daarmee erkend in de rechtbank. Tevens komt het in sommige zaken voor dat we door de rechtbank als getuige worden opgeroepen.

Hoe kan ik als opdrachtgever helpen?

Door zoveel mogelijk informatie te delen en ons goed op de hoogte te houden van wijzigingen kunnen onze rechercheurs het beste onderzoek draaien.

Kan ik ook ervaring op doen bij jullie?

Jazeker, we hebben een eigen academie voor particulier rechercheurs en daarnaast hebben we regelmatig vacatures.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op om uw resterende vragen te bespreken. Bel ons op 07020427427, gebruik het contactformulier of plan direct een adviesgesprek.

Wanneer kan een adviesgesprek plaatsvinden?

Een adviesgesprek kan zowel doordeweeks als in het weekend plaatsvinden en zowel in de avond als overdag. We schikken ons naar uw agenda.

Is een adviesgesprek vrijblijvend?

Ja, een adviesgesprek is bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos. Alles wat wordt besproken in het intakegesprek wordt vertrouwelijk behandeld.

Wat zijn de verschillen tussen een Recherchebureau en de Politie?

Een Recherchebureau is breder inzetbaar dan de Politie. Zo houdt de Politie zich vooral bezig met (strafrechtelijke) misdrijven en kan een recherchebureau u ook helpen bij zaken waarvoor u geen aangifte kunt doen bij de Politie. Tevens kan een Recherchebureau de Politie ondersteunen, zo doen we het voorwerk, zodat uw aangifte sneller wordt opgepakt of we samen een nieuwe aangifte kunnen doen. Dit gebeurt vooral bij zaken die blijven liggen door een gebrek aan capaciteit of een gebrek aan aanknopingspunten bij de politie.

Beschikken jullie over een vergunning?

Ja, wij beschikken over een vergunning van het Ministerie en Veiligheid & Justitie met POB 1891. Daarnaast hebben al onze rechercheurs een gele pas.

Informeren jullie de betrokkene?

Ja, na afloop van ons onderzoek informeren wij de betrokkene waarnaar wij onderzoek hebben gedaan. Dit schrijft de wet ons immers voor. U kunt er ook voor kiezen als opdrachtgever de betrokkene te informeren, dit leggen wij in zo'n geval vast en daarnaast vragen wij u bewijs hiervan.

Wat voor achtergrond hebben jullie rechercheurs?

Onze rechercheurs zijn door ons intern opleiding opgeleid, tevens zijn zij vaak eerder werkzaam geweest voor overheidsinstellingen zoals de Politie, Defensie en Zorg.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

Middels onze beveiligde apps houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen en rapportages. Tevens behoort een wekelijkse update via telefoon, fysieke afspraak of een videocall tot de mogelijkheden.

Hoe herken ik een particulier rechercheur?

Elke Particulier Rechercheur, ook wel Particulier Onderzoeker en Privé Detective, is in het bezit van een zogenaamde gele pas. Dit is een legitimatiebewijs uitgegeven door de Politie. Hij/zij is verplicht dit te tonen bij aanvang van bijvoorbeeld een interview.

Ik woon niet in de buurt van Den Haag, maar wil jullie wel inschakelen. Wat nu?

Naast ons eigen kantoor in Den Haag beschikken we over vergaderlocaties in Leeuwarden, Amsterdam-Zuid, Utrecht, Zwolle en Rotterdam. Zo zijn we altijd dichtbij voor een vrijblijvend én kosteloos adviesgesprek bij u in de buurt.

Werken jullie ook op no-cure no-pay basis?

Nee, helaas doen wij dit niet, enerzijds om onze kwaliteitsstandaard en objectiviteit te kunnen garanderen. Daarnaast zijn er vaak veel factoren waar wij geen invloed op hebben. Wij rekenen daarom met een uurtarief per Rechercheur.
Uw Privé Detective

Haagsch Recherchebureau

Onze rechercheurs staan 24/7 voor u klaar. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en maak kennis met onze unieke propositie.
Kantoor Haagsch Recherchebureau
“Alexanderveld 5 in Den Haag”
WhatsApp Logo