Deel je dossierDoe de ID-check

Alles op een rijtje

Veelgestelde Vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt, je schakelt immers niet elke dag een recherchebureau in. Op deze pagina hebben we de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op met onze rechercheurs.
Gesprekken met onze rechercheurs zijn altijd vertrouwelijk vanwege ons beroepsgeheim.

Waar doen jullie onderzoek naar?

Wij doen onderzoek voor zowel particulieren als bedrijven. Momenteel doen wij voornamelijk onderzoek naar diefstal en verduistering, woonfraude, verzuimfraude, alimentatiefraude, oplichting, opsporen persoon en overtreding van het concurrentiebeding of relatiebeding. Ook komt het regelmatig voor dat we screenings en risicoscans uitvoeren en onderzoek doen naar ondermijning binnen risico sectoren.

Wat kost een Privé Detective of Recherchebureau?

Het is lastig daar antwoord op te geven, daar het zeer afhankelijk is van het type onderzoek, de in te zetten specialisten en middelen en de aanwezige risico's. Als indicatie kun je ons uurtarief vanaf 99,- excl. btw per tactisch rechercheur aanhouden. Voor digitaal onderzoek rekenen we een uurtarief vanaf 125,- excl. btw per digitaal specialist. Voor crypto onderzoek rekenen we een uurtarief vanaf 150,- excl. btw per crypto specialist. Onze recherche onderzoeken voor particulieren starten bij € 750,- incl. btw. Onze recherche onderzoeken voor bedrijven starten bij € 2000,- excl. btw.

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Door jou gedeelde gegevens zullen uiteraard vertrouwelijk worden behandeld door onze rechercheurs, gezien ons strikte beroepsgeheim. Tevens worden jouw gegevens verwerkt volgens ons privacybeleid.

Is een adviesgesprek vrijblijvend?

Ja, een adviesgesprek is bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos. Alles wat wordt besproken in het intakegesprek wordt vertrouwelijk behandeld door onze rechercheurs die een beroepsgeheim genieten.

Kan ik anoniem mijn verhaal doen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Je kunt ons anoniem bellen of mailen. Houd er wel rekening mee dat zodra wij een onderzoek starten wij wel jouw identiteit dienen vast te stellen.

Wat is het verschil tussen een Recherchebureau en de Politie?

Een Recherchebureau is breder inzetbaar dan de Politie. Zo houdt de Politie zich vooral bezig met (strafrechtelijke) misdrijven en kan een recherchebureau je ook helpen bij zaken waarvoor je geen aangifte kunt doen bij de Politie. Tevens kan een Recherchebureau de Politie ondersteunen, zo doen we het voorwerk, zodat jouw aangifte sneller wordt opgepakt of we samen een nieuwe aangifte kunnen doen. Dit gebeurt vooral bij zaken die blijven liggen door een gebrek aan capaciteit of een gebrek aan aanknopingspunten c.q. bewijslast.

Beschikken jullie over een vergunning?

Ja, wij beschikken over een vergunning van het Ministerie en Veiligheid & Justitie met POB 1891. Daarnaast hebben al onze rechercheurs een gele pas.

Informeren jullie de betrokkene(n)?

Ja, na afloop van ons onderzoek informeren wij de betrokkene(n) waarnaar wij onderzoek hebben gedaan. Dit schrijft de wet ons immers voor. Je kunt er ook voor kiezen als opdrachtgever de betrokkene(n) te informeren, dit leggen wij in zo'n geval vast en daarnaast vragen wij je hiervan bewijs te overleggen.

Wat voor achtergrond hebben jullie rechercheurs?

Onze rechercheurs zijn door ons intern opleiding opgeleid. Daarnaast zijn zij vaak werkzaam geweest voor overheidsinstellingen zoals de Politie, FIOD, Koninklijke Marechaussee, AIVD of MIVD.

Ik woon niet in de buurt van Den Haag, kan ik elders afspreken?

Naast ons eigen kantoor in Den Haag beschikken we over vergaderlocaties verspreid over het land. Zo zijn we altijd dichtbij voor een vrijblijvend adviesgesprek bij jou in de buurt.

Hoe herken ik een particulier rechercheur?

Elke Particulier Rechercheur, ook wel Particulier Onderzoeker en Privé Detective, is in het bezit van een zogenaamde gele pas. Dit is een legitimatiebewijs uitgegeven door de Politie.

Hoe gaan jullie te werk?

Het begint met een vrijblijvend én kosteloos adviesgesprek bij ons op kantoor. Indien de casus hierom vraagt vindt dit gesprek plaats op neutraal terrein. Hierna stellen we een plan van aanpak met offerte op. Op basis hiervan bepaal je of je met ons in zee gaat.

Zijn jullie aangesloten bij een branchevereniging?

Ja, wij zijn aangesloten bij de BPOB, de branchevereniging voor Particuliere Onderzoeksbureaus.

Wat onderscheid jullie van andere recherchebureaus?

Doordat ons observatie- en (digitale) rechercheteam structureel op hoog niveau in-house wordt getraind, zijn onze rechercheurs op alles voorbereid. Dit in combinatie met een uitgebreid aanbod aan cover materialen, specialistische middelen, innovatieve software en een breed wagenpark, maakt dat we sterk zijn in het draaien van (risicovolle) rechercheonderzoeken.

Wanneer kan een adviesgesprek plaatsvinden?

Een adviesgesprek kan zowel doordeweeks als in het weekend plaatsvinden en zowel in de avond als overdag.

Hoe snel kunnen jullie starten?

Doorgaans kunnen wij binnen 24 uur met een onderzoek starten. Bij spoed kunnen we dit versnellen naar enkele uren, hier is wel een meerprijs aan verbonden.

Kan het bewijsmateriaal in de rechtbank worden gebruikt?

Jazeker, onze onderzoeksresultaten worden als onafhankelijk gezien en daarmee erkend in de rechtbank. Tevens komt het in sommige zaken voor dat we door de rechtbank als getuige worden opgeroepen.

Hoe kan ik als opdrachtgever helpen?

Door zoveel mogelijk informatie te delen en ons goed op de hoogte te houden van wijzigingen kunnen onze rechercheurs het beste onderzoek draaien.

Werken jullie ook op no-cure no-pay basis?

Nee, helaas werken wij niet op no-cure no-pay basis, enerzijds om onze kwaliteitsstandaard en objectiviteit te kunnen garanderen. Daarnaast zijn er vaak veel factoren waar wij geen invloed op hebben. Wij rekenen daarom een uurtarief per Rechercheur.

Hoe word ik op de hoogte gehouden?

Middels onze beveiligde apps houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en rapportages. Tevens geven we je een wekelijkse update via telefoon, fysieke afspraak of een videocall.

Waarom voeren jullie een ID check uit?

Om misbruik van onze dienstverlening te voorkomen stellen we de identiteit van elke opdrachtgever en contactpersoon vast. In het geval van een zakelijke opdrachtgever doen we dit ook voor de desbetreffende UBO's van het bedrijf. Hiermee garanderen we dat we niet werken voor mensen met verkeerde intenties.

Kan ik ook ervaring op doen bij jullie?

Jazeker, we hebben een eigen academie voor tactisch rechercheurs en daarnaast hebben we regelmatig vacatures.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw vragen te bespreken. Bel ons op: 0702042742, WhatsApp ons op: 0702042742, maak gebruik het contactformulier of plan direct een adviesgesprek.
WhatsApp Logo