Deel je dossierDoe de ID-check

PERSBERICHT

Hagenaar Jan-Paul (27) begint opleiding voor Privé Detectives

DEN HAAG - Na 12 jaar in de entertainmentbranche en het bedrijfsleven gewerkt te hebben, gooit Jan-Paul Kreukniet het roer om. Hij wil weer écht mensen helpen. Dat doet hij met het Haagsch Recherchebureau en sinds deze maand voegt hij daaraan een heuse academie voor Privé Detectives aan toe, of zoals hij het zelf liever noemt: Particulier Rechercheurs.

Een spannende wereld die voor veel mensen in schaduw gehuld is. Jan-Paul vindt dat het allemaal toegankelijker en transparanter kan. 

Hij begon zijn carrière als eigenaar van een entertainmentbureau voor de exclusieve markt, daarnaast had hij een marketing bureau voor het MKB. Na gewerkt te hebben voor o.a. de Nationale Politie als interimmer is hij nu volledig gefocust op zijn bedrijf Haagsch Recherchebureau en de bijbehorende Haagsche Recherche Academie.

Vergrijzing en beperkte publiek-private samenwerking

Met zijn opleiding in IT, Marketing en Innovatie ziet hij volop kansen voor vernieuwing en jong talent. Zo ervaart Jan-Paul nu veel vergrijzing, weinig technologie en beperkte publiek-private samenwerking in de particuliere recherchebranche en dat kan anders.

“Recherchebureaus kunnen als een volwaardig verlengstuk van de politie optreden. Hiervoor is het echter wel van belang dat alle wet- en regelgeving in acht wordt genomen en de particulier rechercheur goed geschoold is, voordat hij/zij het werkveld instapt”, stelt Jan-Paul. 

In 3-6 maanden stoomt hij je daarom klaar voor het werken als Rechercheur. Hierna kun je bij hemzelf aan de slag of als freelancer starten. 

Uitgebreide training door specialisten

Naast de wet- en regelgeving waaraan recherchebureaus dienen te voldoen, is het ook tijd voor actie. Zo word je als rechercheur in spé uitgebreid getraind op rijvaardigheid en wordt er ook aandacht besteed aan contra-observatie met scenariotrainingen.

Maar dat is niet alles, observeren, verhoren en interviewen leer je niet uit een boek. Dat leer je door het veel te doen. Met trainingsacteurs en rollenspellen leren Jan-Paul en zijn team van specialistische collega’s je het vak van rechercheur. 

De opleiding is vooral gericht op mensen met een achtergrond in veiligheidskunde, psychologie, criminologie of die ervaring hebben bij een overheidsdienst. Uiteraard kun je ook deelnemen als je net als Jan-Paul het roer om wilt gooien en mensen écht wilt helpen. 

Wil jij opgeleid worden tot volwaardig particulier rechercheur? Meld je dan direct aan of stel je vragen via: haagscherechercheacademie.nl

Wil jij graag helpen bij onze scenario-trainingen als figurant? Mail dan naar [email protected].