Persoonlijke & Specialistische Observatie Opleiding

Naast de Privé Detective, Bedrijfsrecherche en Screening diensten die het Haagsch Recherchebureau te bieden heeft, is het bij ons ook mogelijk om een opleiding te volgen tot observant. Met onze opleidingen Onopvallend en Veilig Rijden (OVR) en Onopvallend en Veilig Observeren (OVO) stomen wij jou binnen vier maanden klaar voor het échte werk. In deze blog lees je wat deze unieke opleiding en de Haagsche Recherche Academie precies inhouden.

Observatie Opleiding

Onze vier maanden durende opleiding wordt verzorgd op HBO(+)niveau en heeft ieder jaar 12 beschikbare opleidingsplaatsen. Je krijgt les in groepsverband en een-op-een. Hierdoor is de opleiding uitermate persoonlijk en exclusief. In de opleiding wordt onder andere aandacht besteed aan covers, cover materialen, procedures, contra observatie, zichtlijnen, heimelijke middelen en rapportages. Daarnaast zijn wij de enige in Nederland die een gespecialiseerde rijopleiding aanbieden. Al onze instructeurs hebben een specialistische achtergrond uit het werkveld en delen hun kennis en expertise. 

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil als freelance observant is welkom op onze opleiding. Het is niet nodig om een achtergrond te hebben in een vergelijkbaar werkveld. Wel is dit een vervolg op de opleiding Particulier Onderzoeker, deze dien je dus behaald te hebben. Doordat onze opleiding zo kleinschalig en persoonlijk is, is het goed mogelijk om deze naast jouw huidige baan te volgen.  

Selectieprocedure

Voordat je wordt aangenomen voor onze opleiding, doorloop je eerst een selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit zes stappen en zorgt ervoor dat wij zeker weten dat jij voor deze job gemaakt bent en zodat wij beiden niet voor verrassingen komen te staan. 

Allereerst kom jij vrijblijvend en kosteloos langs bij ons op kantoor in Den Haag. Hier bespreken wij jouw motivatie, werkhistorie en gerechtelijke geschiedenis. Daarna volgt een 4 uur durende intest, waarbij wij kijken naar jouw algehele verkeersinzicht, rijvaardigheid en groei. Na deze intest ontvang je een uitgebreid rapportage met adviezen van ons.  Om er zeker van te zijn dat je nog nooit met justitie in aanraking bent geweest, vragen wij vervolgens een uitgebreide VOG voor je aan. Aansluitend teken jij een Verklaring Integerheid & Betrouwbaarheid. In deze verklaring gaan wij in op geheimhouding, de inzet van de opgedane kennis en een verklaring omtrent jouw justitioneel verleden. Tot slot vragen wij een kopie van jouw ID en rijbewijs. Wanneer al deze stappen voltooid zijn, vragen wij jouw gele pas aan en krijg je toegang tot onze unieke OVR & OVO opleiding. 

Inhoud

De opleiding tot observant bestaat uit zes verschillende modules: observatie technieken, specialistisch rijden, wettelijke kaders, inzet specialistische middelen, fotografie & videografie en onderzoek & reportage.

Tijdens meerdere levensechte scenario’s maak je kennis met verschillende observatie technieken. Door onze gespecialiseerde rijdocenten leer je in drie dagen onopvallend en veilig rijden (OVR). Daarnaast krijg je kennis van de wet- en regelgeving waar je als particulier onderzoeker aan dient te houden, het gebruik van GPS bakens, drones en warmtebeeld camera’s. Tevens instrueren wij je hoe je bewijs op stilstaand én bewegend beeld vastlegt. Tot slot leer je hoe je al jouw bevinden op de juiste wijze rapporteert. 

Opbouw

De opleiding is opgebouwd uit drie delen. Allereerst starten wij met onze unieke rijopleiding. Tijdens deze drie dagen leer je onopvallend volgen en specialistisch rijden door heel Nederland. Het volgende deel is de tactische opleiding. Hier leer je in twee dagen alle theorie van een particulier onderzoeker. Tijdens de volgende acht dagen van jouw opleiding ga je aan de slag met verschillende scenario’s gericht op heimelijk volgen. Hierdoor leer je de basis van het statisch en dynamisch schaduwen van personen in teamverband en met behulp van specialistische middelen zoals warmtebeeldcamera’s. Hierna word je, in zoveel dagen als jij nodig hebt, een-op-een gecoacht tot het specialistische niveau. In de laatste drie dagen krijg je alle geleerde vaardigheden op hoog tempo getoetst, aan de hand van een drie dagen durend scenario. 

Waarom de Haagsche Recherche Academie?

Wanneer je de opleiding bij ons volgt, krijg jij de aandacht die je nodig hebt met exclusieve 1-op-1 coaching. Je leert het werkveld kennen aan de hand van realistische scenario’s en je volgt een unieke rijopleiding die nergens anders in Nederland te volgen is. Wanneer je de opleiding hebt afgerond word je onderdeel van een hecht en kleinschalig rechercheteam en krijg jij de waardering die je nodig hebt. 

Heb je nog vragen over onze academie, of ben je enthousiast geworden? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in, zodat wij jouw mogelijkheden kunnen bespreken. 

Over de auteur
Als voormalig Interim Innovatie Consultant bij de Nationale Politie heeft Jan-Paul Kreukniet een schat aan ervaring en kennis opgedaan op het gebied van onderzoek en veiligheid. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied.

Haagsch Recherchebureau investeert dan ook voortdurend in nieuwe middelen en technologie om de kwaliteit van de recherche onderzoeken te verhogen.

Blog delen of opslaan?

Ook interessant voor jou

Geen blogs gevonden.

Fraude preventie tips ontvangen?

Weten wat jij kunt doen om fraude te voorkomen en op de hoogte blijven van nieuwe fraudevormen?
Ik begrijp en stem ermee in dat Haagsch Recherchebureau mijn gegevens mag verzamelen, verwerken en bewaren overeenkomstig het privacybeleid.
Dankjewel, je ontvangt vanaf nu onze fraude tips.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
WhatsApp Logo
Adviesgesprek inplannen?