Wat zijn de 6 signalen van Verzuimfraude in 2023?

Je hoort bijvoorbeeld van collega’s dat je zieke werknemer wel naar een feestje gaat, maar niet bij de bedrijfsarts verschijnt.
De zieke werknemer vraagt vrije dagen aan en houdt zich tijdens zijn/haar vakantie niet aan de gemaakte afspraken.
Je brengt je zieke werknemer een huisbezoek, maar treft hem/haar niet thuis.
Als je met de zieke werknemer belt hoor je aan de bijgeluiden dat hij/zij ergens anders is en niet thuis is.
Je zieke werknemer zegt last-minute de afspraak met de bedrijfsarts af en geeft hierbij geen logische danwel geldige reden.
We zien het vaker, zieke werknemers die een handeltje opzetten via een webshop of Marktplaats.
Je lees het al, er zijn genoeg signalen, vooral een combinatie van signalen kan duiden op verzuimfraude. Het kan immers zomaar zijn dat je zieke werknemer net op het moment dat jij bij hem/haar langsgaat even boodschappen doet, naar de fysio moet of in het ziekenhuis moet zijn.
Bij vermoedens van verzuimfraude kan Bedrijfsrecherche van het Haagsch Recherchebureau uitkomst bieden. Door middel van open bronnen onderzoek en observaties kunnen vermoedens bevestigd of ontkracht worden. Toch raden wij als gerenomeerd recherchebureau altijd aan eerst het gesprek aan te gaan. Soms blijken vermoedens onterecht, het inschakelen van een recherchebureau kan, in zo’n geval een flinke vertrouwensbreuk als gevolg hebben. Leidt het gesprek tot niets? Of krijg je antwoorden die niet rijmen met het beeld?
Graag adviseren we je vrijblijvend en geheel kosteloos, elke zaak is immers anders. We kunnen ons goed voorstellen dat je het spannend vindt om een recherchebureau in te schakelen, je doet dat immers niet elke dag. Een vrijblijvend adviesgesprek vindt daarom, indien nodig, plaats op neutraal terrein en het contact verloopt via het kanaal van je voorkeur. Dit zodat de wederpartij niets meekrijgt van het contact dat je met ons hebt. Zo zijn we bereikbaar via WhatsApp, telefoon, e-mail en in persoon.